Saker och ting börjar falla på plats

Vårens månader har sprungit förbi, men vi har fått mycket gjort och det har varit väldigt spännande att följa synpunktens väg genom Göteborgs stads olika förvaltningar. Vi har lärt oss väldigt mycket om synpunktshantering genom att intervjua tjänstepersoner. Ibland har våra nyfunna lärdomar lett oss till ännu fler frågetecken. De funderingarna ska vi räta ut ordentligt i höst.

Som ni vet har vi också träffat flera av Funktionsrätt Göteborgs medlemsföreningar och fått ta del av deras erfarenheter och tankar kring projektet och hur det är att höra av sig till kommunen och andra offentliga instanser. Även detta arbete kommer vi att fortsätta med under hösten. Vi hoppas att få komma och besöka just din förening!

Juni har gått åt till att stapla vårt insamlade material på hög, läsa det och sammanfatta det. Med hjälp av ihop-tejpade papper och en whiteboard har vi ställt oss frågorna: Vad vet vi egentligen och vad vi behöver ta reda på härnäst?

Den digitala tiden är här!

Vid sidan om vårt analoga tejp-arbete pågår ett annat spännande arbete! Dagen innan midsommar träffade vi våra kompanjoner på Webbyrån Raket för att förmedla det vi hittills har lyckats lista ut om hur stadens synpunktshantering fungerar, och om privatpersoners uppfattningar om hur det är att höra av sig med sina synpunkter. 

Med våra första resultat i bagaget har Raket nu satt igång på allvar med att designa och bygga projektets webbverktyg! Vi hoppas (och tror!) att vi har gett Raket ett gediget material att utgå från.

Webbverktyget ska hjälpa synpunktslämnare med olika förutsättningar att navigera effektivt i stadens (ibland lite snåriga) synpunktshanteringsprocess. Därför är det viktigt att webbverktyget svarar mot verkliga behov hos enskilda individer, och utgår från en realistisk bild av hur synpunkter hanteras av mottagarna. Det ska bli så kul att följa Rakets arbetsprocess och få ta del av och sprida det färdiga resultatet.

Karin antecknar lärdomar vi dragit på en whiteboard under vår första datainsamlingsperiod.

Vår första illustration av synpunktens väg genom kommunen enligt hur det ska gå till i teorin – och olika fallgropar man ska akta sig för i praktiken. Klart som korvspad!

Glad sommar!

Nu går projektet i ide under sommaren.

Vi kommer tillbaka första veckan i augusti, och kickar igång höstens arbete genom att ge oss ut på stan för att prata med göteborgare under Europride/Kulturkalaset. Mer info kommer i augusti.

Tills dess önskar vi er en solig sommar med många glada stunder (och många inlämnade synpunkter förstås)!

En av många slides i vår Powerpoint-presentation där vi visar upp våra preliminära resultat från datainsamlingen.