Har du fått post från Tyck till? Det vore inte så märkligt. Vi har nämligen skickat ut brev till både folkhögskolor, bibliotek, medborgarkontor, studieförbund och alla Funktionsrätt Göteborgs medlemsföreningar såklart!

I breven har vi skickat med en inbjudan till vår föreläsningsserie som kickar igång nästa vecka den 15 oktober, samt en affisch som vi har bett verksamheter och föreningar att sätta upp. Men tro inte att vi har suttit trygga från vind och regn hela tiden! För att så många som möjligt ska se affischen så har vi gjort lite fotarbete också. Vi har satt upp affischen på nästan alla Göteborgs universitet och på många andra anslagstavlor som vi har hittat runt om i staden.

Som ni förstår hoppas vi att många kommer på föreläsningsserien i höst. Om du inte har anmält dig kan du göra det här.

I projektets studie gör vi bland annat en djupdykning i stadsdelen Västra Hisingen. Vi har intervjuat flera personer som jobbar i stadsdelsförvaltningen och vi har besökt ett flertal av deras nämndsammanträden.

Västra Hisingen är nämligen lite speciella i hur de hanterar synpunkter på sina nämndsammanträden. Här får politikerna ett tjänsteutlåtande av registratorn om vad för synpunkter som har kommit in till stadsdelen under föregående månad. Politikerna läser en sammanfattning av varje synpunkt och kan ställa en fråga till t.ex. en sektorchef om de tycker att något ser konstigt ut. De kan se om synpunkten har blivit besvarad eller ej, och kanske upptäcka mönster i om en verksamhet får många synpunkter månad efter månad.

Nästan alla nämndsammanträden är öppna för allmänheten. För att se vilka mötestider din stadsdelsnämnd har, välj din stadsdel här och klicka dig sedan vidare till “Mötestider” under fliken “Nämnder”.