Första intervjuvändan är avslutad! De tre senaste veckorna har vi genomfört nio intervjuer med centrala tjänstepersoner på olika förvaltningar i Göteborgs Stad. Det har varit ganska intensivt, men mest av allt spännande. Tack till alla som tagit sig tid att träffa oss och svara på våra frågor!

Som en bonus har vi fått åka runt i Göteborg och jobba på lite otippade platser när vi inte hunnit tillbaka till kontoret mellan intervjuerna. Det går till exempel utmärkt att sköta mailen från en krokodil på Kortedala torg…

Nu håller vi som bäst på att transkribera de sista intervjuerna. Nästa steg är att gå igenom materialet för att skapa en överblick av vad vi har fått veta hittills. Därefter får vi besluta om vilka luckor som är viktigast att fylla igen, och sedan välja metod utifrån vad vi behöver ta reda på. Det blir definitivt fler intervjuer (några är redan inbokade), men det lutar också åt att vi kommer att komplettera med andra metoder.

Vid det här laget har vi blivit riktiga synpunkts-nördar, och skulle nog helst fördjupa oss i allt. Men det har vi tyvärr inte tid till. Det gäller att hålla fokus på projektets uppdrag, och vilka frågor som är viktigast att få svar på. Så det blir till att sålla!

Hittills har projektet tuffat på i ordentlig fart – vi har faktiskt fått väldigt mycket gjort på ganska kort tid. Men något vi inte har lyckats med är att få ordning på frågelistan för lämnare, som vi lovade att publicera här på hemsidan under maj månad. Vi satsar på juni för frågelistan istället!