1. Hem
  2.  » 
  3. Projekt: Tyck till
  4.  » Föreläsning “Vem bestämmer vad i regionen?”

Föreläsning “Vem bestämmer vad i regionen?”

apr 16, 2019 | Projekt: Tyck till

Den 15 april bjöd Funktionsrätt Göteborg in till en föreläsning om hur Västra Götalandsregionen är organiserad.

Det har länge funnits önskemål från medlemsföreningarna att veta mer om hur regionen styrs, hur förhållandet ser ut mellan beställare och utförare, hur hälso- och sjukvårdsnämnderna funkar,  vem som betalar för vad och vem ansvarar för vad.

Föreläsare var Maria Grip från Västra Götalandsregionens koncernkontor.

Dalheimerssalen fylldes med frågor och funderingar. Tack alla som kom och diskuterade med oss!

Vårens sista föreläsning hålls den 22 maj. Håll utkik efter mer information om den!

Tillgänglig valrörelse 2019!

I slutet av kvällens föreläsning passade vi på att berätta att Funktionsrätt Göteborg jobbar intensivt med en kampanj om ett tillgängligt EU-val 2019.

Under 2018 gjorde Funktionsrätt Göteborg en undersökning av partiernas arbete med tillgängligheten i valrörelsen 2018. Partiernas svar på våra frågor kan du hitta här. I år upprepar vi den undersökningen och har skickat ut frågor till partierna.

Svaren kommer vi självklart att publicera på Funktionsrätt Göteborgs hemsida.

Under valperioden kommer vi att uppmuntra till att skicka in synpunkter till Göteborgs Stad när man stöter på hinder och otillgängliga vallokaler.

Nytt för i år är att man kommer att kunna använda Tyck till-projektets specialbyggda hemsida för att skicka synpunkter, så att det blir lätt och smidigt för alla. Hemsidan kommer att lanseras i början av maj. För att sprida kampanjen kommer vi bland annat att besöka Funktionsrätt Göteborgs medlemsföreningar.

Vi hoppas att ni vill delta i kampanjen med oss!