Hela förra veckan jobbade vi med webbverktyget! I slutet av september presenterade webbyrån Raket ett uppdaterat koncept för projektets webbverktyg, som ska underlätta för enskilda att lämna synpunkter. Nu var det vår tur att komma med kommentarer och utvecklade idéer utifrån Rakets presentation.

Vi inledde veckan med en snabb uppdatering av våra kunskaper i tillgänglighet på webben, för att ställa om våra projektledarhjärnor från arbetet med föreläsningar och rapportskrivande till ett mer digitalt fokus. Sedan var det dags att tänka, prata, rita – och tänka, prata och rita lite till!

Rakets första koncept presenterade vi för Funktionsrätt Göteborgs styrelse och för projektet Tyck tills referensgrupp tidigare i höstas. Det andra konceptet diskuterade vi tillsammans med Funktionsrätt Göteborgs kansli och Göteborgs Rättighetscenter (som också ingår i projektets referensgrupp). Så utöver Rakets smarta koncept, och våra egna funderingar, hade vi många kloka kommentarer med oss in i veckans arbete.

Igår måndag skickade vi äntligen över våra kommentarer och idéer webbverktyget till Raket! Vi är hemskt glada över samarbetet med Raket, som med kreativt sinne och trygg hand guidar oss noviser genom processen att ta fram ett fungerande webbverktyg. Nu ska Raket jobba vidare med designen utifrån vår feedback. Det ska bli himla spännande att se var vi landar!