Den 15 maj var det ledamotsträff. Då träffades representanter från de olika funktionshinderråden för att diskutera vad som fungerar bra och dåligt i deras respektive råd och vilka funktionshinderpolitiska frågor som är aktuella att driva framöver.

Vi från Tyck till passade på att lyfta Funktionsrätt Göteborgs kampanj Tillgängligt EU-val i Göteborg. I kampanjen uppmanar vi alla att säga till på plats när de möter hinder vid röstningen i EU-valet. Vi uppmanar också alla att skicka in en synpunkt för att otillgängligehten ska dokumenteras och synliggöras!

Läs mer, dela och bjud in dina vänner i Facebookevenemanget!

Dessutom gav vi ett smakprov av vad vår hemsida Sunpunkta har att erbjuda! Hemsidan kommer att släppas i mitten av maj som en beta-version. Vi jobbar vidare med hemsidan resterande delen av projektåret.

Gå in på www.synpunkta.nu för att ta en smygtitt på hemsidan innan lansering!

Pssst! Idag den 16 maj är det Global Accessability Awareness Day (GAAD)!

Uppmärksamma dagen med att anta några av GAAD:s utmaningar här. Exempel på utmaningar (för dig som inte redan gör det) är att inte använda datomusen på en timme och istället försöka navigera på internet bara med tangentbordets tangenter för tab, mellanslag, enter och piltangenter. Andra saker du kan göra är att testa att surfa med en skärmläsare. En gratisvariant är Chromevox.

Idag kan man också passa på att titta närmare på sin egen hemsida om man har någon. Är till exempel kontrasterna tillräckliga?

Och om du stöter på en otillgänglig hemsida, glöm inte att höra av dig till hemsidans ägare och berätta om problemen!