1. Hem
  2.  » 
  3. Projekt: Tyck till
  4.  » Besök hos DHR:s nätverk Öppna Göteborg

Besök hos DHR:s nätverk Öppna Göteborg

maj 25, 2018 | Projekt: Tyck till

I onsdags besökte projektledarna Karin och My DHR:s nätverk Öppna Göteborg. Nätverkets fokus är att göra Göteborg mer tillgängligt för personer med nedsatt rörelseförmåga, och man jobbar särskilt med byggnads- och trafikfrågor. Syftet med besöker var dels att sprida kännedom om projektet, men framför allt att få ta del av DHR:s perspektiv och kunskap i de frågor Tyck till jobbar med.

Mötet inleddes med att Karin presenterade Tyck till-projektet och berättade om vad vi håller på med just nu (intervjuer!). Vi är ju precis i början av datainsamlingen till studien, så det går förstås inte att säga att vi har någora resultat med stort R ännu. Men vi berättade ändå lite om vad vi noterat hittillls utifrån intervjuerna och dokumentstudier.

Sedan blev det ett samtal mellan projektledarna och mötesdeltagarna. Om projektet, om att lämna synpunkter och klagomål, om hur DHR har jobbat med klagomål fram till idag, vad det finns för problem i nuläget och om hur det borde funka. Det låter kanske klyschigt – men vi fick verkligen med oss massor av bra idéer som vi kommer att ta med oss i projektets fortsatta arbete.

DHR Göteborgsavdelningen är en av Funktionsrätt Göteborgs 49 medlemsföreningar.

DHR står för Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet. DHR jobbar för att göra samhället tillgängligt, så att ingen ska behöva avstå aktiviteter för att man inte kan komma in/fram med rullstol eller annat hjälpmedel.

Vi vill träffa din medlemsförening också!

Medlemsföreningarnas kunskap och erfarenheter är extremt värdefulla för projektet!

I juni vill vi träffa så många föreningar som möjligt. Vi vill höra vad ni funderar på när det gäller att göra er röst hörd till kommunen och andra offentliga instanser. Vad är utmaningar ur ert perspektiv? Vad skulle projektet kunna göra för nytta för er?

Vi kan förstås också boka in träffar efter semestern.

Vi lägger upp besöket så att det passar er. Antingen kommer vi till er och håller en presentation följt av samtal på t.ex. ett medlems-, nätverks- eller styrelsemöte. Eller så träffas vi ännu mer informellt med den eller de som är intresserade och “bara pratar”. Kommer ni till oss på kansliet i Dalheimers hus bjuder vi givetvis på fika!

Ett stort tack till  DHR för att vi fick komma och “sno” en timme från nätverkets möte! Vi ser fram emot att komma tillbaka på ett nytt besök längre fram i projektet. Vi ser också fram emot att prata vidare med de medlemmar som anmälde intresse av att träffa oss i en enskild intervju.

Nu jobbar vi vidare med intervjuerna med Göteborgs Stad, och nästa vecka ska vi träffa Anhörigföreningen.